Čarodějnice a mágové
​ Čarodějnice jsou velice podobné lidem. Stejně stárnou, dožívají se stejně dokonce mají i stejně křehká těla a pomalou regeneraci. Minimálně jeden rodič musí být mágem aby jím bylo i dítě. Většinou pak dítě začne učit základní kouzla rodič.

Moták
​ V případě míšenců je čarodějnický gen zpravidla silnější, a v čistě čarodějné rodině se málokdy stane, že potomek nezdědí nadání na kouzlení. To ale neznamená, že je člověk. Pořád je to jiný živočišný druh a magie se ho dotýká - mnohdy v jiné podobě. To je ale anomálie. Těmto jedincům se říká motáci.

Akademie
​ Čaroděj může ovládat magii v různých podobách a jako kouzlo ji používat. To se musí čaroděj naučit od dalšího, protože jako samouk těžší zaklínadla nikdy nezvládne. Od zadržených subjektů jsme dostali informace o jakési akademii. Akademii popisovali jako uzavřenou komunitu lidí na ostrově daleko od civilizace, kam se mimo nadpřirozené nikdo jen tak nedostane. Mělo by se jednat o největší shromaždiště čarodějnic v Severní Americe.
Váženější členové mají povolení používat portály na přechod tam. Spousta čarodějnic tam pracuje a doplňuje archivní knihovnu o nové, důležité informace. Jiné zde jen studují, aby se naučily, co vlastně potřebují a zbytek života si jdou po svých.
Akademie prý mimo jiné funguje také jako zařízení kde jsou drženi nadpřirození trestanci, v celách se silnou ochranou zde jsou zavřeni ti, kteří nějak ohrozili existenci nadpřirozených tvorů.

Magie
​ Čarodějnice jsou schopny ovládat širokou škálu magií. Každá má ale vlohu pro něco jiného a jiné záliby. To ovlivňuje co čarodějnice umí. Čaroděj si vždy musí vybrat určitý směr kterým se bude ubírat. Většinou to bývají dvě schopnosti na které se zaměřují. Žádná magie ale není dost silná na to, aby mohla čarodějnice zvládnout naprosto cokoli (Čarodějnice ovládající vodu nebude mít sílu na to vytvořit tsunami. Země nedokáže udělat zemětřesení. Vítr nedokáže udělat tornádo..), ale dokážou částečně s živly manipulovat ve svůj prospěch. Síla čaroděje se odvíjí především od odžitých let. Nehledě na genetiku nebo knihy, které čtou. Pokud jim bude 20 let budou slabší než čarodějka které je 70. Pokud však u čarodějnice stárnutí přestane, například se promění v hybrida upíra nebo dlaka nebo cokoli co jí zařídí dlouhověkost, její síla růst přestane. Nebo alespoň roste o mnoho pomaleji. Mimo obyčejná zaměření existují ještě čarodějnické knihy, ve kterých je spousta různých rituálů a kouzel, která jdou většinou zvládnout právě jen díky právě těmto knihám.
Běžná změření magie:
- Ovládání jednoho z živlů: Oheň, voda, vzduch, země - bílá magie
- Telekineze: Pohyb předměty pomocí mysli - bílá magie
- Bylinkářsví: Léčitelství, výroba amuletů.. - bílá magie
- Nekromancie: Oživování těch co již nejsou mezi námi. Právě ti mágové co ovládají nekromancii jsou nejčastějším cílem smrtonošů. - černá magie

​ Coveny
​ I v San Hillesh máme čarodějnické sdružení. Obyčejně vede coven nejstarší a nejzkušenější čarodějnice. Mají u nás coveny jak bílé, tak černé čarodějky. Bohužel jsme zatím nesehnali dostatek informací o místě kde se zdržují.

Poznámky
- Nejsou douhověké.
- S věkem roste síla - zaměřte se na mladší jedince.
- Jsou schopny stát se hybridem upíra či dlaka.

Dr. Maxwell Gordon