Popis
​ Podle legend a příběhů jsou ifriti démoni ovládajíc oheň. V čem už legendy pravdivé nejsou, je popis vzhledu ifritů. Říká se totiž, že ifriti jsou vysocí, mohutní tvorové, s masivními rohy na hlavě a věčně v plamenech. Možná na tom něco bude, ale dnešní ifriti takto opravdu nevypadají. Naopak vypadají jako normální lidé. Co je ale pro vzhled ifrita typické, je zrzavá, rusá nebo černá barva vlasů, a černé, tmavě hnědé či oranžové oči.

Schopnosti
​ Ovládají oheň. Jsou hodně odolní. Kůže sice nezadrží kulku ani nůž, ale rány se jim hojí rychle a jsou schopni se pohybovat i se zraněními která by jiné tvory zabila. Dost se v tomhle podobají upírům. Regenerace je ale účinná podle vlhkosti v okolí (čím větší sucho tím rychlejší regenerace). Pokud jsou pod vodou tak jsou vyřazeny vlastně všechny jejich schopnosti - včetně přeměny. Každý ifrit má proměnu na černého, středně velkého psa s oranžovýma očima. Tuto přeměnu může použít kdykoli chce. Ifriti jsou dlouhověcí, dožívají se něco kolem 350 let. Jsou o něco slabší než upíři, a díky jejich psí stránce mají lepší čich a sluch, takže dokážou poznat nadpřirozené.

​ Slabiny
​ Oslabuje je vlhko a chlad. Pokud prší, bude to pravděpodobně ten poslední človíček co by šel ven. A pokud bude sníh, bude se asi balit do padesáti vrstev oblečení, než vůbec někam vyjde. I jejich regenerace je ovlivněna vlhkem.

​ Zabití
​ Nejlepší způsob jak ifrita zabít, je utopit jej. Ve vodě jsou stejně zranitelní jako lidé.

Poznámky
- Dlouhověkost - až 350 let.
- Přeměna na černého psa s oranžovýma očima.
- Dobře vyvinutý čich a sluch.
- V období sucha je lepší vyhýbat se jim, lov doporučuji na podzim a v zimě.
- Největší slabost je ve vlhkosti okolí.

Dr. Maxwell Gordon