Proměna
​ Proměnu na liškodlaka nepřežije každý. Buď se jako liška narodí nebo musí projít velice bolestivou přeměnou. Přeměna začíná pokousáním a nastává okamžitě.

​ Druhá podoba
​ Jak vám pravděpodobně dojde podle jména rasy, tito dlaci se proměňují v lišky. Velikým plusem pro ně je to, že mají nad svojí přeměnou naprostou kontrolu a mohou se proměnit kdykoli si zamanou - nejsou nijak ovlivňováni postavením měsíce.
- První proměna: Pokud byl jedinec pokousán může očekávat, že se v následujících minutách buď promění nebo zemře. Liškodlačí proměna totiž není nic snadného. Proměna začne po pokousání vždy maximálně do dvou minut a je to pravděpodobně to nejbolestivější, co jedinec ve svém životě zažije. Je to velice bolestivý a pro tělo náročný proces. Všechny kosti se protahují, lámou, klouby se upravují. Je to velice podobné přeměně vlkodlaků, ale několikanásobně intenzivnější a pomalejší. Samotná proměna většinou trvá odkudkoli mezi jednou hodinou až celým dnem. Někteří jedinci nejsou dostatečně silní na to, aby tento proces přežili a tak je více liškodlaků narozených než proměněných.

​ Schopnosti
​ Liškodlaci jsou jedna z ras, která má výsadu dlouhověkosti. Mohou se dožít až 400 let. Stárnutí není na jejich zevnějšku nijak znát, zastavuje se mezi sedmnácti a třiceti lety života. Nemají sílu jako vlkodlaci, ale jsou mnohonásobně rychlejší a snadno utečou i upírům. Mimo to mají poměrně dost ohebná těla a kosti je těžké zlomit. Takže pro ně není problém skočit z větší výšky. Jinak řečeno - mistři úniků. Co se týče jejich regenerace, nemají ji nijak rychlou. Ale na rozdíl od kočkodlaků nepotřebují být v klidu, aby se regenerace spustila takže se regenerují prakticky pořád. Jejich velikou výhodou je schopnost se telepaticky spojit s jakýmkoli dalším člověkem, či nadpřirozeným. Nemohou číst myšlenky - jen s tím druhým komunikovat, "uvidí" pouze to k čemu je druhá osoba pustí. Liškodlaci mají skvělý čich a neskutečně citlivý sluch.

Nemoc divokého psa (Canis insaniam)
- Prakticky něco co si lidé představí pod vzteklinou. Nemoc napadá hlavně dlaky, největší dopad má na vlkodlaky a liškodlaky. U kočkodlaků jsou projevy slabší.
- Jde o nemoc přenosnou slinami.
- Jako první útočí na mozek a nervová centra. V druhé fázi útočí na žaludek a slezinu. Ve třetí potom už na játra a ledviny, které postupně selhávají.
- Léčba: Vakcíny proti vzteklině na tuto nemoc nepůsobí 100%, ale dokáží zpomalit průběh.
Pokud se s léčbou začne maximálně na začátku druhého stádia a vakcína je podána opakovaně, dokáže nakaženého ve většině případů vyléčit.
- Stádia:
1. Nakažený jedinec se v prvních třech až pěti dnech projevuje zvýšenou agresivitou. U vlkodlaků se často stane že nemoc dokonce vyvolá přeměnu mimo úplněk. Útočí prakticky na vše co uvidí a ztrácí se lidskost.
2. Po přibližně týdnu kdy je jedinec nakažený, přichází apatie a stav nechuti. Většinou se nehýbají a nereagují na nic pokud nemusí. Nedoporučuje se k nim v tyto dny vůbec přibližovat, jelikož ačkoli působí slabě, chovají se velice impulsivně. V jeden moment se chovají naprosto klidně, v druhý vám visí na ruce.
3. Po dvou týdnech nákazy přestává být nakažený schopen regenerace. Je tedy extrémně lehký na zabití. V tomto stádiu je těžké proces nemoci zastavit.

Slabiny a zabití
​ Je lehké je zranit - jsou stejně křehcí jako lidé. Liškodlaka zabijete stejně jako člověka, nemůže však zemřít přirozeně před jeho 400 rokem života.

Poznámky
- Nevíme o žádné smečce na našem území.
- Telepatie.
- Extrémně bolestivá první přeměna.
- Skvělý čich a citlivý sluch.
- Velká rychlost.

Dr. Maxwell Gordon