Co to je?
Ghoulové jsou tvorové, kteří byli pomocí nekromancie vráceni zpět mezi živé. Jinak řečeno, jsou to lidé či nadpřirození, jejichž dny na planetě zemi se již před nějakou dobou uchýlily ke konci.
Pokud je někdo probouzen pomocí nekromancie, nestane se vždy ghoulem. Ghoulem se "oběť" stane pokud nebyla splněna nějaká podmínka rituálu.

Nekromancie
Když přijde na kříšení mrtvých, je třeba pár věcí..
- Tělo oživovaného by mělo být v co nejlepším stavu.
- Za osobu kterou jdou oživit musí být vhodná obětina. Většinou je to jednoduše život za život. Život jiné osoby se dá však nahradit i andělským brkem, které se při rituálu spálí.
Pokud tělo osoby kterou chcete budit není v dostatečném stavu k tomu, aby dokázala být osoba po probuzení schopna normálního života tak jsou dvě možnosti.
Buď přijde čarodějka o obětinu a oživovaný neprocitne vůbec a nebo se osoba kterou jste se pokusili získat zpět, stane ghoulem.
Stejný výsledek je i když není vhodná obětina - například je místo andělského pera prodá pero husí/labutí.

Schopnosti
Ghoulové po svém vzkřísení získají několik málo schopností. Asi těmi nejdůležitějšími, jsou zostřené smysly(konkrétně čich a sluch), schopnost vidět věci po tmě mnohem lépe než lidé, poté samozřejmě nesmrtelnost, větší síla a rychlejší regenerace. Mimo jiné disponují vysokou odolností proti jedům a různým lektvarům. Také mají o dost vyšší práh bolesti.
Nejspíše by vás zajímalo jak je to se vzkřísenými nadpřirozenými. Takoví si ponechávají schopnosti které měli již předtím + ty co jsou ghoulí, které ještě neměli. Například kočkodlak by díky tomu byl o dost silnější než dříve, z liškodlaka by byl ghoul který stále ovládá telepatii a mění se v lišku, přeměněný vlkodlak by zase nabral na agresivitě a byl by silnější, nebezpečnější..

Smrtonoši
Jak bylo již řečeno, ghoulové jsou tvorové jejichž dny na zemi už byli sečteny. Nemají mezi živími tedy co dělat. Proto jsou aktivně loveni smrtonoši.
Narozdíl od jiných ras ale nemají žádný specifický pach, většinou jsou cítit prostě jen jako normální lidé nebo jakákoli rasa kterou byli před jejich úmrtím. Pokud se ale smrtonoš s ghoulem potkají, jedná se většinou o boj na život a smrt.

Slabiny a zabití
Velká nevýhoda ghoulů podobně jako i upírů, je hlad a těžké ovládání sebe sama. Ghoulové narozdíl od upírů musí jíst pevnou stravu. A narozdíl od upírů, ghoulí hlad je velice těžké utišit.
A čím, že se krmí? Mohou čímkoli, nasytí je však pouze syrové maso. Je jedno jaké, jak staré, v jakém stádiu rozkladu. Cokoli jiného totiž nedokáže trávící ústrojí ghoulů spracovat, a většinou pokud mají v jeden den více normálního, lidského jídla se poté pozvrací nebo mohou mít bolesti. V menším množství je ale jíst mohou.
Různé druhy masa samozřejmě jinak chutnají. Ghoul je schopen bez problému fungovat na myších, potkanech či syrovém kuřecím mase. Většinou však kupují hovězí maso - právě kvůli chuti.
A samozřejmě jsou tu i tací, kteří kvůli jídlu budou vybírat hroby, či pracovat v kremačních ústavech a podobně.
Jednoduše, pokud jste někdy zařizovali pohřeb, dost možná jste při tom ghoula viděli a jen o tom nemáte ponětí.
Pokud by měl ghoul problém, a nedokázal se delší dobu dostat k jídlu, ze začátku bude mnohem nebezpečnější. Hladový ghoul je vysoce agresivní a používá většinou všechnu svoji sílu co má.
Několik dní poté začne ale rychle slábnout, chřadnout a jednoduše vyhladoví.
Proti ghoulům je obzvláště účiné stříbro - rány po něm se jim těžko hojí. Jinak stačí ale zasáhnout hlavu či srdce, což je zabije poměrně spolehlivě. Vždy se ale přesvědčte, že je ghoul opravdu po smrti.
Dr. Maxwell Gordon