Lucian Merritt
Lucian Merritt

Povaha
O Lucianovi by se dalo prohlásit, že je to sarkastický flegmatik, který si z ničeho nedělá příliš velké starosti. Pokud mu osud postaví něco (nebo klidně i někoho) do cesty, vypořádá se s celou situací bez jakéhokoliv reptání či velkých prodlev. Zkrátka všechno okolo sebe bere jako součást života, který musí být taky trochu peprný, jinak by to byla nuda. Zbytečně nevyhledává nebezpečí a nepouští se do bezvýznamných bojů, ale ne snad proto, že by se bál, ale spíše proto, že zná své meze a limity... Plus si raději několikrát nastuduje celou situaci i možného protivníka. A právě díky své schopnosti přečtení soupeře vychází z bojů většinou jako vítěz. Ve společnosti jej potkáte jen s těží, a když máte to štěstí, tak na něj většinou narazíte někde stranou, kde spokojeně vyfukuje z úst cigaretový dým. Už od malička byl spíše samotářem, jenž jede jenom sám za sebe, a vlastně mu tenhle přístup výdržel doposud. - Nerad by za sebou tahal někoho jako vězeňskou kouli připevněnou na noze, a stejně tak nerad by byl vnímán jako pijavice. Když nemusí na nikoho spoléhat, tak si alespoň může být jistý, že jej nikdo nezradí. Právě tenhle postoj a věčná nestálost (způsobená kočovným stylem života) zapříčinily to, že Lucian nikdy nepoznal, co je to dlouhodobý vztah a hlubší pouto. A tím se nemyslí jen milostné vztahy, ale i přátelství. Ono se vlastně není čemu divit, když si nikdy nikoho nepustil k tělu, k ostatním se chová chladně a lhostejně a většinu svého života strávil na cestách. Ještě je třeba zmínit, že Lucian trpí nedostatkem empatie a pochopení pro druhé, tudíž si mnohdy neuvědomuje, že by svými sarkastickými poznámkami mohl někoho ranit.

Minulost
Lucian se narodil na Aljašce do společenství liškodlaků, kterému by se s přimhouřenýma očima dalo říkat smečka. Jeho dětství nebylo jinak speciální a vlastně se ani moc nelišilo od dětství mláďat lidských. (Pokud teda pomineme trénování přeměny, lovu, stopování a podobné aktivity, nad kterými by tradiční lidská rodina nos.) Zásadní zlom nastal v době, kdy měli čerstvě dospělí jedinci dokázat, že jsou hodni zůstat ve společenství, a to skrze řadu různých testů a zkoušek. Není přesně jasné, kterou zkoušku Lucian nezvládl a proč, a i kdyby to jasné bylo, tak byste to z něj stejně nevypáčili. Tradice velela, že neúspěšní jedinci musí být vykázáni, tudíž si Lucian prostě sbalil svých pět švestek a vypadl z "rodného hnízda" prozkoumávat svět... A velice záhy nato zjistil, že lidé jsou schopní zaplatit nehoráznou pálku za ulovené liškodlaky, vlkodlaky a kočkodlaky. Nějak extra nepátral po tom, jestli lidé baží po jejich kůži, krvi, zubech či je prostě jen chtějí smazat z povrchu zemského; a místo toho se raději soustředil na peněžní odměnu. Říká se, že aby byl predátor na lovu úspěšný, musí dokázat myslet jako jeho kořist. - A v tomhle měl Lucian nehoráznou výhodu, jelikož on sám byl liškodlak vychovaný liškodlaky. Plus se kdykoliv mohl infiltrovat mezi svůj druh a získat si tak ještě větší důvěru smečky. Nikdy se však svou loveckou kariérou příliš nechlubil a ani ji nedával moc najevo, protože pak by se akorát tak stal terčem pro nasrané pozůstalé, kterým vyvraždil celou rodinu. Navíc, když jej někdo skutečně potřeboval, tak se o tom Lucian dřív nebo později nějak dozvěděl. Před nějakou dobou dostal větší zakázku v okolí San Hillesh, tudíž si za svou momentální základnu zvolil blízký kemp, odkud vyráží na obchůzky a případně i na lov.

Vzhled
Lucian sice měří jen nějakých 180cm, ale co nenahnal na výšce, zase získal na svalové hmotě. Pravidelné posilování, lov a běhání po lese z něj možná neudělaly úplnou korbu, ale rozhodně se nemá za co stydět, když začne letní sezóna. Havraní, mírně vlnité vlasy nosí zásadně rozcuchané a nijak dál neupravené (stejně jako své několikadenní strniště), protože jeho vlastní vzhled je tak nějak to poslední, co by jej trápilo. Ač se traduje, že oči jsou oknem do duše, Lucianovy hnědozelené oči by vám neprozradily ani to, kolik je právě hodin. Často se může zdát, že jeho pohled je zaměřený někam do dálky, či snad dokonce do jiné dimenze; ale to neznamená, že by vás drahý liškodlak nevnímal a neměl přehled o tom, co se právě děje kolem. - Zkrátka jen nejste dost zajímaví na to, aby se vám plně věnoval. Co se stylu oblékání týče, tak Lucian není nijak extra vybíravý a ani nemá vyhraněný módní styl. Většinou prostě jen nosí nějaké volné oblečení tmavé barvy, které doplní vysokými koženými botami a koženou bundou nebo dlouhým tzv. "úchyl" kabátem. Za jeho jediný stálý doplněk se dají považovat vodotěsné hodinky, které ani nesundává z ruky, protože je toho názoru, že pak by je tak akorát někde zapomněl.

Proměna
Jako lišák má Lucian lehce netradiční zbarvení, kdy špičky uší má černé. - Stejně tak jako "masku", náprsenku, ocas a tlapky. Zbytek srsti je zbarven do docela výrazného odstínu zrzavé. Celý tenhle vzhled doplňuje šedobílá špička ocasu. Během přeměny změní barvu i jeho duhovky, které přecházejí z hnědozelené do zlatohnědé, avšak ne každý si tohoto detailu všimne. Velikostně se moc neliší od běžných lišek, avšak jeho tělo je mnohem mohutnější než u jiných jedinců jeho druhu.

FC
Johnny Depp

Majetek
Lucian sice nevlastní žádný pozemek, ale nijak jej to netrápí, protože takhle se o něj alespoň nemusí starat. Zá své útočiště si zvolil malý karavan, který si vybavil a upravil tak, aby se mu v něm dobře bydlelo, ale zároveň aby zde měl dostatek místa na svou loveckou výbavičku. - Které má skutečně hodně a je těžké ji celou vyjmenovat, protože Lucian stále dokupuje další a další zbraně.

Dodatek
Lucian trpí insomnií, což ostatně prozrazují jeho enormní kruhy pod očima. Nikdy se však neuchýlil k lékům ani k žádné jiné metodě léčby, jelikož jeho spánková porucha má jednu zásadní výhodu a tou je lehký spánek. Takhle totiž nikdo nemůže využít moment překvapení a zaútočit na něj, zrovna když si dává zasloužený šlofíček.

2