Valerian Montarac
Valerian Montarac

Povaha
Val byl velice přátelský a důvěřivý. Avšak stejně jako ostatních jedenáct smrtonošů, ani on nezůstal stejný. Přeměna a každá jeho smrt ho měnila. Stával se chladnějším a lhostejným k těm, jenž měl zabít i k těm, které měl rád. Postupem času už zabíjel bez váhání, bez lítosti a bez výčitek, když po mrtvém zbyli příbuzní, co masakru přihlíželi. Nikdy nebyl zrovna samotář a to se ani nezměnilo, pravděpodobně tomu pomohl smrtonoš, se kterým Valerian spolupracoval od samého začátku až dokud ho neztratil. Samota mu moc nevyhovuje, bývá pak nervózní nebo ztracený. Když je sám, většinou ho přistihnete jak si povídá se svou paní. Je to většinou jen jednostranný rozhovor, asi jako pro každého, kdo s ní může komunikovat. On v tom nachází ale jakýsi klid a v hlavě si tak urovnává myšlenky. Nafoukance, idioty i jiná individua se naučil ignorovat, avšak to, že nemá někdo umřít neznamená, že mu nemůže napravit fasádu. Jakmile to někdo přežene, naštve ho, nebo si Val prostě řekne, že si zaslouží nakládačku, dostane jí. Jeho trpělivost záleží na náladě, někdo má za to, že má Val rozdvojenou osobnost, zkrátka když ho chytíte ve správné náladě, zůstane v klidu, naopak když budete těmi smolaři a ukážete se ve špatnou dobu, rozbije vám hubu i za blbý řeči. Ke své paní chová respekt. Uvědomuje si, že to díky ní dostal druhou šanci a je jí za to vděčný. I když je pravda, že jí sem tam provokuje, nebo si z ní dělá srandu. Při rozkazu ale neodmlouvá. Ví co musí udělat a taky proč. V tu chvíli se ukáže jeho temná stránka, kdy nemá žádné slitování a to ani nad malým nevinným dítětem.

Minulost
Valer si bohužel ze své lidské minulosti nic nepamatuje, stejně tak jako to mají nejspíš i ostatní smrtonoši. Jak se ale ukázalo, Smrt se nad ním po jeho smrti slitovala a poskytla mu druhou šanci. Stejně tak jako jedenácti dalším. Potkali se jako naprostí cizinci. Postupem času se s některými z nich lépe poznal a jeden z nich se stal dokonce jeho přítelem, po jehož boku vybojoval spoustu válek a spoustu taky prohráli. Samozřejmě tam měli i své povinnosti a úkoly, které jim dala Smrt, takže ne vždy byli jen na jedné straně a ne vždy to přežili. I když byl Valův život poměrně jízda, každá smrt znamenala ztrátu nějakých vzpomínek. Tudíž se jakožto dvojice snažili udržet vždy aspoň jednoho z nich při životě, aby se pak o vzpomínky podělili. Nikdy nepřišli na to, co se stalo s ostatními. Poměrně brzy potom co je Smrt přivedla zpátky se rozdělili a znovu už nikoho z ostatních nepotkali. Val měl za to, že to tak Smrt chtěla a že to byl úmysl. Možná se ale prostě jen nevědomky míjeli nebo bylo příliš míst, kde museli být. Během jeho bytí procestoval snad celý svět. Kde byl potřeba tam byl. Každopádně poslední velkou událost, kterou si pamatuje byla americká válka za nezávislost. Co bylo dál už neví. Předpokládá tedy že zemřel někdy na konci 18. století nebo na začátku 19. Jak skončil jeho přítel netuší, jediné co ví je, že se mu ztratil někdy během bitvy. Nyní se s ním ale Smrt zase spojila a poslala ho do města San Hillesh. Více informací mu bohužel tak jak to bývá nepodala. Vzhledem k tomu, že si naposledy pamatuje 18.století, je toho spoustu, co nezná a neví.

Vzhled
Vysoký je 182cm a váží 80 kg, jak je vidno, na své postavě pravidelně pracuje. Vzhledem k tomu, že po jeho smrti vždy zůstane jizva ze smrtelné rány, nemá jich zrovna málo.

FC
Rohit Khandelwal

Majetek
Valerian byl v době kdy žil velice bohatým a tak není divu, že má po světě pár honosných sídel a taky pár míst, kam své jmění ukládal. (V dnešní době už jsou všechna jeho sídla buď zničena nebo přestavěna, to on ale bohužel neví.) Jeho speciální zbraní je bojová tyč. Tyč se skládá ze dvou totožných částí (dá se tedy v polovině rozpojit). Díky tomu jí můžete vidět ve třech podobách. První je obyčejná tyč (čepele jsou zasunuté do sebe, tudíž jsou schované uvnitř tyče), druhá je, když se tyč rozpojí a zůstane rozpojená a třetí je tyč, na jejíchž koncích jsou čepele. Celkově je zbraň velice flexibilní a Valovi náramně vyhovuje.

Dodatek
Pro lepší představu zbraně Obrázek: https://i.pinimg.com/originals/03/ea/10/03ea102b012b9ef238da561eb385a30c.jpg Video: https://youtu.be/RToV3c-Wh3I

0